سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ادب حضور

خاصیت عشق همین است! همیشه کسی در من فریاد میزند بی تابی نکن، می آید! تو که می آیی تا دل پریشان ما را آرام و قرار بخشی، تو که می آیی تا بساط دروغ را برچینی و خود بینان سرکش را نابود کنی، تو که یاری کننده حقی! پس تو کجایی! ما همه اعتبارمان را مدیون نگاه مهربان و آسمانی توایم دعا کن که در حصار فراموشی مدرن، رد پایت را گم نکنم یک وقت در این حکایت فراغ ما تمام شدیم، خاصیت عشق همین است...

 

اخلاص

 

خلوص در لغت به معنی صاف شدن و بی خلط شدن است.

اخلاص یعنی دین برای خدا ، دین را از شرک ، تثلیث نصاری و تشبیه یهود و مطلق غیر خدا پاک و صاف کنیم . اخلاص یعنی انگیزه ی اصلی در انجام کار ها ، بندگی ، شایستگی و رضای ذات حق تعالی و در یک کلام اخلاص به معنی ارادت صادقانه است.

مخلص به معنی آن است که خدا او را برای خود خالص کرده است و غیر خدا را در آن نصیب نیست ، چنانچه شیطان درباره آنها می گوید :که ما با غوائ آنها راهی نداریم .

ماندگاری اعمال در گرو نیت خالص و خدایی است ، نیت امری قلبی است ، همه چیز از قلب انسان شروع می شود و اگر چنانچه قلب ، یک چشمه نور و هدایتی در آن باشد ، زبان هم به نورانیت قلب منور می شود ، یعنی حرف که می زند حرفش هم الهی است ، استماع هم که می کند ، استماعش هم

الهی است . راه هم که می رود ، راه رفتنش هم الهی است . یک انسان الهی یک انسانی است که سر تا پایش معرفت الله باشد ، توحید باشد ،حرکتی نکند الا به حرکت الهی .

حضرت امام خمینی ( ره ) : کوشش کنید که کارهایتان کارهای الهی باشد ، برای خود نمایی نباشد ، برای این نباشد که دیگران از شما تعریف کنند ، برای این نباشد که از شما مدح و ثنا بکنند ، برای خدا باشد وقتی کاری برای خدا باشد ، آن کار نورانی است هر مقداری از نماز را که توجه به خدا دارید ، این مقدار نورانیت پیدا می کند و بالا می رود و هر مقداری که غافل هستیم آن مقدار نورانیت ندارد و طرف ملکوت نمی رود .

یکی از راه های شناخت هر چیز ، شناخت طرف مقابل آن است ... در مقابل اخلاص که صفتی پسندیده و نکوست ، ریا قرار دارد ریا یعنی اینکه به مردم نشان دهی برای خدا کار می کنی در حالی که برای خدا نباشد. ریا در متن کار های عبادی ، بطلان عمل می انجامد ، از این رو در عبادت ما نیت را شرط می کنند و ریا را باطل کننده می دانند .

انسان اگر بخواهد فرق مابین کار الهی و ریا را بفهمد تنها خودش میتواند فکر کند و تشخیص دهد . البته گاهی وقتها انسان هم در اشتباه است اما باید فکر کند حالا این کاری که من دارم می کنم و این قدر خوش حالم که  برای خدا این کار را کردم . اگر یک کسی بهتر از من این کار را انجام بدهد حاضرم که این را به او بدهم و خوشحالتر هم بشوم بر این که ، او بهتر خدایی کار می کند یا نه .اگر اینجا آدم فهمید که نه اینطور نیست ، حاضر نیست این کار را به او بدهد ، این  کار خدایی نبوده ، اخلاص نبوده ، ودر آن فایده  ای برای ما نیست.

شرک و ریا در عمل خیلی مخفی است و روایت دارد که از جای پای مورچه ای که در شب تاریک ، روی سنگ صاف و سیاهی راه می رود مخفی تر است ، ما باید خودمان را به خدا بسپاریم و از خدا بخواهیم کمک کند که عملمان را خالص نماییم .

اخلاص مراتبی دارد،عده ای خدا را به خاطر بهشت و نعمت های او عبادت می کنند(عبادت تجار). عده ای از ترس جهنم خدا را عبادت میکنند(عبادت بردگان). و عده ای خدا را تنها برای خودش عبادت میکنند، نه از ترس جهنم و نه از شوق بهشت (عبادت آزادگان).

شیخ رجب علی خیاط می گفت :" من همیشه که نماز می خواندم ،(نماز امام زمان (عج) ، نماز جعفر طیار و ... ) حاجتی را از خدا می خواستم ، یکبار گفتم : هیچ حاجتی نخواهم و برای خود خدا نماز بخوانم.


تو بندگی چون گدایان به شرط مزد نکن            که خواجه خود روش بنده  پروری داند


از راه های رسیدن به اخلاص افزودن بر علم و یقین و قوی تر کردن ایمان ،بریدن طمع از غیر خدا و کم کردن آرزوها بیان شده است.


باید خودمان را به خدا بسپاریم و از خدا بخواهیم که عملمان را خالص کند.

خدایا عنایت کن که کار های ما فقط برای تو باشد ...

 

منابع : اخلاص و تقوا  - درسهایی از امام خمینی ( ره )

طریق وصل -  مجموعه رهنمود های اخلاقی حضرت آیت ا... مجتهدی تهرانی

دغدغه های فرهنگی - شرح مندرجی یکی از بیانات محوری مقام معظم رهبری در سال 1373 با استفاده از دیگر بیانات معظم له

  www.bejoor.ir

 

 

 



نوشته شده در دوشنبه 93 اسفند 4ساعت ساعت 4:28 عصر توسط گمنام| نظر

مرجع دریافت ابزار و قالب وبلاگ
By Ashoora.ir & Night Skin